achtergrond informatie over de producten

macramehangers van visserstouw

Jente: 

Prachtige hanger van visserstouw met een ketting van drijfhout en schelpen. Tot nu toe maakte ik steeds slingers van drijfhout met een gaatje in het midden. Dat staat prachtig. Door een gaatje aan het uiteinde (of het begin, dat mag ook) te maken, viel het hout heel anders en kreeg het een heel ander effect. Ik vond de uitstraling heel stoer staan bij deze hanger van visserstouw. 

de making of Stelle

Om deze macramé op te zetten gebruik ik er elke keer twee dubbele 'draden'. Ik heb dus veel lengte nodig, meestal minstens 4 meter. Het meeste touw heeft deze lengte niet. Daarom wordt de basis niet geknoopt. Dan kan ik korter touw ook gebruiken.

Macraméhanger Stelle is goed voor honderden meters visserstouw. Ik vind het touw op het strand. Ik haal het uit elkaar. Niet al het touw is bruikbaar. Daarna wordt het gewassen. Een dik touw bestaat wel uit meer dan 100 losse "draden".

In één geknoopte baan als op deze foto zit net zoveel touw als in de hele basis.  Eén losse draad is al schadelijk voor het zeeleven. Dieren raken er in verstrikt, kunnen gewond raken of verdrinken. 

Tenslotte gaat Stelle nog even langs de kapper. Dat lijkt net echt. Net als bij echt haar lijkt een macraméhanger ook altijd één goede kant te hebben. Het zou natuurlijk ook door mijn onervarenheid kunnen komen.

Izzy. Soms moet het toch anders

Omdat nylon visserstouw veel lichter is dan katoen, "valt" het soms niet lekker. Ik ben verliefd ben op de kleurencombinatie van de groene kralen, het touw en het drijfhout. Maar toch heb ik het groene middenstuk weggehaald. Ik was er niet tevreden over. Deze hanger krijgt een ander hart. Daar wordt nog aan gewerkt. Ik laat het nog even in het midden hoe dit eruit gaat zien.

de santorinilijn

Al dat prachtige zomerweer maakt dat we veel in ons strandhuis zijn geweest. De blauwe lucht, de blauwe zee, het vrije gevoel. Het voelt gewoon buitenlands aan. Het doet me denken aan mijn fijne vakanties in Griekenland, daar is alles ook zo blauw.

Tijdens een strandwandeling vonden mijn man en ik een enorme hoeveelheid visserstouw op het stand. Het was zo blauw als de lucht, zo blauw als de zee. Het touw zag er net zo Grieks uit als het weer.

De plantenhangers en vaasjes die ik van het blauwe visserstouw gemaakt heb, vroegen er dus om gecombineerd te worden met witte kralen. De Griekse kleuren voor dat echte Griekse zomergevoel. Gewoon hier, aan ons eigen Noordzeestrand.

Vooral Santorini is bekend om zijn witte huizen en koepelkerken met daken van datzelfde blauw. Blauw als de lucht, blauw als de zee, blauw als het visserstouw. Ik ben op veel Griekse eilanden geweest maar niet op Santorini, maar de "Santorinilijn" bekt gewoon lekker :-)

Je kunt mooi.je.boel ook volgen op facebook en instagram