informatief

Sinds 2015 hebben mijn man en ik een strandhuisje aan de Noord-Hollandse kust. Een droom is daarmee uitgekomen. Wakker worden op het strand, kunnen blijven wanneer anderen weggaan, de golven, de lucht, de meeuwen, de branding. Het wordt nooit gewoon. Wij voelen ons bevoorrecht een strandleven te mogen leven, gedurende een aantal maanden per jaar. 

Aan het strand is het leven lichter, makkelijker, mooier.

Als wij naar het strand gaan "dan laten wij de wereld achter". Even geen ruis op de lijn, want de branding stoort nooit. 

We hebben in de afgelopen drie jaar het huisje helemaal verbouwd. Er kan veel in een Tiny House van 3mx3m. De inrichting moest wel praktisch zijn. Maar wij houden van een mooi.je.boel dat past bij het doel. 

Het moest alles hebben: wonen, koken, eten, slapen, chillen, gemak. Het moest er leuk uitzien, een echte strandlook hebben, en functioneel zijn. Op de foto's zie je het eindresultaat.

Als een (aanrecht)blok vielen wij voor deze mozaïektegeltjes. Het lijkt net parelmoer. De kleuren komen allemaal terug in de zee en de lucht.

Rechts een koelkast op gas. Stromend water door middel van een accu, die pompt het water uit de jerrycan omhoog.

Wij gebruiken per dag vaak niet meer dan 20 liter!

 

Door het aanrecht te laten doorlopen met een verspringing van 30 naar 60 centimeter voelde het ruimer. Het geeft eenheid, meer werkruimte en nog wat plek om op te mooien. 6 lades voor de noodzakelijke bergruimte. 

Mooi servies hoef niet in een kastje. De steigerhouten planken houden het luchtig en staan stoer.

Deze bedbank is perfect. Maar het was een enorme zoektocht om een bank te vinden die lekker zat en een bed dat lekker lag. Die combi is niet zo vanzelfsprekend.

Het blauwe kastje is van de kringloop, toevallig nog de goeie kleur ook. Echt blij mee. Als je Tiny House 3x3x3 is, dan ga je lucht in voor optimaal benut en bergruimte.

Tenslotte de kast op rechts. Het zijn klepjes! De frontjes met drijfhouten grepen zaten op de ladekast toen we het huisje kochten. Wij hebben er deze kast van gemaakt.

Verliefd...