5x je uitnodigingen eco friendley

Blog #1 Duurzaam trouwen, zo doe je dat! 

De mooiste dag van je leven regelen en organiseren is super leuk om te doen.

Lekker rondstruinen op Pinterest om inspiratie te krijgen hoe jullie je trouwdag willen vormgeven.

De uitnodigingen, de locatie, het eten, de jurk, de bloemen, de tafelstyling, wel of geen backdrop, binnen of buiten, het vervoer, het feest, de foto’s.

Zomaar een lijstje met zaken die komen kijken bij een trouwerij.

Hoe tof zou het zijn om al deze onderdelen eens te overgieten met een “vleugje groen”. Duurzaam trouwen is een mindset en veel minder ingewikkeld dan je denkt.

Trouwen met een "vleugje groen"

Weetje:  wist je dat er ongeveer 12 miljoen trouwkaarten per jaar worden verstuurd?

Dat is heeeel veeeel papier. Hier valt dus heeeel veeeel winst te halen. Hoe je dat doet, lees je in de volgende tips.

Tip #1: Kies voor gerecycled papier

Een gevalletje: waarom zou je het niet doen

Te simpel: Of het nu gaat om de Save the date, de uitnodiging of de bedankkaart: Kies voor 100% gerecycled papier.

Dan hoeven er minder bomen gekapt te worden.  En de kwaliteit doet nergens onder voor gewoon papier. Je levert niet (meer) in op kwaliteit, uiterlijk of witheid. Zo simpel is het dus om een vleugje groen toe te voegen aan een trouwerij.

Tip #2:  Kies voor kraftpapier

Een stoere look met een hippe en natuurlijke uitstraling

Het papier is van eigenlijk inpakpapier en een stuk steviger dan gewoon papier. Het heeft meestal een bruine kleur omdat het bijna altijd ongebleekt is en uit gerecycled papier bestaat. Juist die bruine kleur maakt het hip. Super leuk als jullie trouwen op het strand, in het bos of kiezen voor minder traditioneel. Zoals een festival bruiloft, een bohemian sfeer of een barnwedding.

Tip #3:   Gebruik groeipapier

Bloeiend nieuws over bloeiende liefde

Kies voor groeipapier. Super leuk. Het papier bevat bloemen of kruidenzaad! In plaats van de uitnodiging weg te gooien stop je het in de grond. Een bloemenzee als herinnering aan jullie geweldige dag. Denk ook aan peterseliezaadjes in de menukaartjes of vergeet-mij-nietjes in de bedankkaartjes*. Een originele keuze, die de gasten bijblijft.

Tip #4:  Digitaal kan alles

Brievenbus post is zoooo 2000

Minder papier of geen papier levert het milieu het grootste voordeel op. Maar ook jij kan hier fiks besparen tot wel een paar honderd euro. Geen drukkosten en geen postzegels.

Er zijn super veel mogelijkheden om digitaal je uitnodiging te maken en te versturen. En het is ook nog eens super makkelijk. Een toffe fotocollage van jou en je lief. Tekst erin met allerlei mogelijkheden van lettertype, kleuren en andere versiering. En klaar.

Tip #5:   Combineer

Denk met "een vleugje groen"

Tuurlijk wil het bruidspaar de trouwkaart per post versturen. Want oma heeft geen facebook en niet alle gasten zijn uitgenodigd voor het diner. Best lastig dan toch? Dan is een combinatie een goede optie. Wel een trouwkaart per post. Maar een “save the date” & bedankkaartje via digitale post.

Het bruidspaar bedankt hun gasten aan het einde van het feest. Vaak met een cadeautje en een lieve boodschap. Is daarna nog een bedankkaartje sturen nog wel echt nodig?

Elke nonpapieren post is winst voor de boom. Dat is meedenken met een vleugje groen.