een trouwstylist, waarom dan?

5 redenen waarom je voor een trouwstylist moet kiezen

1. Stylist is een beroep

Een ruimte aankleden is niet hetzelfde als een leuk hoekje maken in je huis. Hoe werk je met spullen in de ruimte

het kan super stressvol zijn om al die mooie pinterest plaatjes in een geheel te plaatsen

past het eigenlijk wel bij ons. Laat je niet gek maken door al die pinterest ideeen of alles wat anderen doen. 

Het is jullie bruiloft. Waar worden jullie blij van

Alles samenbrengen tot een kloppend geheel. De kleuren, thema en al het andere dat jullie verhaal verteld

2 het is meer werk dan je denkt. Even alle stoelen van een lintje voorzien voor 150 gasten. Dat is 2 uur werk! Een gemiddelde styling met een ceremonie en een diner voor 30 gasten is ongeveer 20 uur werk. 

Het verzamelen van alle spullen en materialen, auto in en uitladen, reistijd, voorbereiden, opruimen en schoonmaken. Echt, er komt heel veel kijken bij een goede styling. Dat is misschien best veel gevraagd aan je beste vriendin en je zus. Het is veel fijner als al jullie lievelingsmensen optimaal  kunnen genieten van jullie grote dag. Zonder stress en gedoe vantevoren en achteraf. En wie gaat de troep opruimen na het feest?

3. Voor 1 dag. Realiseer je dat alles wat je aanschaft voor jullie trouwdag voor 1dag is. Daar komt mijn duurzaamheid om de hoek kijken. Ik gebruik alle materialen steeds weer opnieuw. Veel bruiden kopen bij budgetwinkels. Liever niet. Een stylist is altijd een veel duurzamere keuze. Het is best moeilijk om in te schatten hoeveel vaasjes je nodig hebt voor die lange tafels. Veel wat je koopt, wordt niet eens gebruikt. Dat is helemaal zonde.

4. laat je bloemen regelen door mooi.j.e.boel, ook dan weet je zeker dat er goed over is nagedacht.

Basisstyling

werkwijze

kennismaken: 

We maken een belafspraak.  Dan bespreken we jullie trouwdatum, wensen, locatie en het aantal personen. Ik neem uitgebreid de tijd om er achter te komen wat jullie het liefste willen.

alle afspraken op een rijtje

Ik mail jullie de volgende dag een lijstje waar alles wat besproken is even overzichtelijk op een rijtje staat. Linkjes met leveranciers waar jullie naar op zoek zijn. Maar ook welke backdrop of welke kleuren en welke sfeer jullie wensen tijdens de ceremonie.

locatiebezoek

Elkaar ontmoeten doe ik het liefst op jullie trouwlocatie*. Zo zie ik gelijk of jullie wensen haalbaar zijn. We bespreken de plannen en verfijnen de styling.

*indien mogelijk ivm corona

offerte & conceptstyling

Naar aanleiding van ons contact en het locatiebezoek stuur ik jullie een offerte. Ook maak ik een concept plan voor de styling van de ceremonie. 

afspraak op locatie

puntjes op de i

Nog even bellen om de offerte en conceptstyling door te spreken. Hier zetten we alle puntjes op de i. Hierna worden de afspraken van de styling en de offerte definitief.

voorbereiding

Ik zorg dat alles in orde komt voor jullie grote dag. Waar nodig overleg ik met de locatie. Jullie hoeven je nergens zorgen over te maken. 

jullie grote dag

In 2,5 uur wordt op de locatie de ceremonie opstelling opgebouwd. Ook de afbouw en het opruimen wordt in overleg met de locatie geregeld. Op dezelfde of de volgende dag.

Na de bruiloft

Een week na de bruiloft doen we nog even een klein belletje om te horen hoe alles gegaan is.

Basisstyling

persoonlijk en online contact 

1 locatie bezoek

Stylingplan & offerte

regelwerk en afstemming

voorbereiding

 

Ceremoniesetting is inclusief:

  • backdrop (in standaard)
  • aankleding ceremonieplek
  • gangpad aankleding
  • 50 personen
  • 2 uur reistijd
  • aangekleed proostmoment

 

Opbouw ceremonie

  • styling van de ruimte  2,5 uur
  • afbouw en opruimen  3 uur

exclusief:

bloemen

stoelversiering

locatiebezoek

extra reistijd