De locatie rekent kosten als ik mijn bruiloft verplaats

Foto: Heartfelt Photography

Corona maatregelen versoepeld

De corona maatregelen worden gelukkig wat versoepeld. Vanaf 1 juni gaat, als het goed is, de horeca weer open. Hoera, jullie kunnen toch trouwen en vooral: jullie kunnen het vieren met een drankje en een etentje. Maar let op: maximaal 30 personen, dit is inclusief personeel en leveranciers. En natuurlijk blijft iedereen op 1,5 meter afstand.

 

Per 1 juli mogen er maximaal 100 mensen bij elkaar komen. Ook hier geldt: inclusief personeel en leveranciers en op 1,5 meter afstand. Ga met je locatie in gesprek. Kijk wat er kan en vooral wat er past. Hoeveel mensen kunnen er uitgenodigd worden nu iedereen op gepaste afstand moet blijven. Is de locatie groot genoeg?

 

Het kan zijn dat jullie zorgvuldig gekozen datum super belangrijk voor jullie is. Dan is verplaatsen waarschijnlijk geen optie. De bruiloft kan doorgaan in aangepaste vorm. Het zal hoe dan ook uniek worden. Uiteindelijk draait het om de liefde.

Wij willen onze bruiloft verplaatsen

Heel begrijpelijk als jullie de bruiloft willen uitstellen. De corona maatregelen en trouwen zijn nou niet bepaald een goede match. De liefde vieren met al je lievelingsmensen, zonder knuffels is bijna niet voor te stellen.

Daarom gaan jullie je bruiloft uitstellen en verplaatsen naar 2021. Je gaat met de locatie in gesprek en wat blijkt: zij rekenen kosten voor verplaatsen en nog flink ook! Wat een teleurstelling. Misschien ben je zelfs boos. En toch.... is het best logisch.

Vrijdag en zaterdag zijn de populairste dagen om een bruiloft te plannen. Liefst in mei of juni. Op het moment dat jullie met een jaar uitstellen in deze periode, blok je deze data voor bruidsparen die sowieso in 2021 gaan trouwen. Voor de locatie (en andere leveranciers) is dit een dubbel verlies

Niet elke locatie rekent kosten voor verplaatsen. Als dit wel zo is kunnen jullie samen kijken naar andere opties. Vaak worden voor minder populaire dagen of periodes minder kosten in rekening gebracht. Soms is dit zelfs gratis.

Ga voor een super romantische winter bruiloft

Een sneeuwwitte bruidstaart, kaarsen en lichtjes all over, warme glühwein in plaats van champagne, vachtjes in de stoelen, een wit nep bonten cape voor de bruid, een kampvuur buiten. 

Wie denkt dat een winterbruiloft niet sfeervol is, heeft het echt helemaal mis. De mogelijkheden zijn eindeloos. De locatie heeft vaak nog plek. Ook op een vrijdag of zaterdag. De kans is groot dat de kosten van verplaatsen een stuk lager of zelfs gratis zijn.

Houd er wel rekening mee dat de 1,5 meter maatregel pas opgeheven kan worden als er een vaccin is gevonden. Dit kan echt nog wel maanden duren.

Trouw op een donderdag of een zondag

foto: Anne Offenberg/Bloemen: Blooming floral art

Bespreek met de locatie eens wat de mogelijkheden zijn als jullie de trouwdag verplaatsen naar een minder populaire dag in 2021.

Doordeweeks op een woensdag of donderdag. of toch in het weekend, maar dan op zondag. 

De liefde wordt er niet minder door. Maar de bruiloft  waarschijnlijk wel goedkoper )). De kans is groot dat de locatie blij is met zo een aanpassing. Verplaatsen is dan vaak geen probleem. 

Ik hoop dat ik je heb geïnformeerd met dit blog. Heb je nog vragen of wil je advies over bijvoorbeeld een winterstyling, dan help ik je graag verder. Liefs Karin