10 keer eco friendly inpakpapier

Blog: Duurzaam trouwen is een mindset

Ik ben Karin Mooij, de enige duurzame trouwstylist van Nederland.

Met mijn blogs wil ik je helpen en inspireren om duurzame keuzes te maken op de mooiste dag van je leven. 

Niet ingewikkeld, maar juist heel eenvoudig. "De kracht van simpel", noem ik dat.

Als duurzame trouwstylist vind ik het vanzelfsprekend om duurzame keuzes te maken als het om het om trouwen gaat. 

In dit blog vertel ik hoe ook je een grappig en eco friendly statement kunt maken als het om het inpakken van de cadeautjes gaat.

Want zelfs de keuze van inpakpapier kan al een klein verschil maken.

Deel deze tips met jullie gasten. 

Roep je gasten op om geen nieuw inpakpapier te kopen voor jullie cadeau

Hebben ze nog een rolletje liggen. Prima natuurlijk. Maar moeten de gasten speciaal voor jullie cadeau inpakpapier kopen? Met deze tips is dat helemaal niet nodig.

1. Vraag om bloemen zonder cellofaan en gekleurde linten

Wanneer je bloemen koopt, worden deze altijd ingepakt. Logisch, zo worden de bloemen beschermd.

Meestal worden ze verpakt in plastic cellofaan. Zo kun je zien hoe de bloemen eruit zien. Versierd met gekleurde linten, staat dit super feestelijk, maar echt planet proof is het niet.

Vraag bij het kopen van de bloemen of ze het willen verpakken in gewoon papier zonder linten. De bloemen hebben toch al de wauwfactor. Zo makkelijk is het om een "groen" verschil te maken.

2. Kies voor een "bloot" cadeau

Een mooi ingepakt cadeau is natuurlijk super feestelijk. Wist je dat dit vroeger alleen voorkwam bij de elite? Tegenwoordig Worden er tonnen verpakkingsmateriaal gebruikt en weggegooid. We staan er eigenlijk nooit bij stil dat het ook anders kan. 

Hoe belangrijk is het eigenlijk, dat een cadeau is ingepakt? Hoe zou het zijn als je ervoor kiest voor  een "bloot" cadeau? 

Vaak is de inhoud al verpakt. Dus voor de bescherming hoef je het meestal niet te laten. Het gaat om het gebaar, toch?

3. Kies voor hergebruikt inpakpapier

Mijn moeder stond vroeger inpakpapier te strijken!!!! Zij was gek op cadeautjes en kon oprecht verheugd zijn over het mooi inpakpapier. Zij gooide dat nooit weg, maar gebruikte dit opnieuw. Uiteraard was het met zorg uitgepakt, speciaal voor dit doel.

Natuurlijk ga ik niet van je vragen om gebruikt papier te gaan strijken. Haha, tuurlijk niet. 

Maar cadeaupapier hergebruiken. Waarom niet?

4. Kies voor kraftpapier

Toch papier kopen? Kies dan voor kraftpapier. Dit is sowieso altijd gerecycled papier. Met een stoere en natuurlijke uitstraling.

5. Kies voor geld

Als je vroeger ging trouwen, woonde je nog thuis bij je ouders. Daarom was het normaal dat iedereen een cadeau meebracht voor de uitzet. Er was zelfs een boekje met wensen. Daar stonden dan heel romantisch een afwasteiltje en theedoeken in )))

Je scheurde, als gast iets uit het boekje. Dit ging je geven. Om te voorkomen dat niet iedereen met een afwasteiltje aankwam.

Tegenwoordig hebben we alles al als we trouwen. Vaak wordt er daarom gekozen om geld te vragen. Dat scheelt behoorlijk wat verpakking. Goed idee dus.

6. Kies voor oude tijdschriften

Een tijdschrift dat er maar ligt te liggen. Een hele berg papier dat je gemakkelijk kunt gebruiken als verpakkingsmateriaal. Kies de mooiste foto's en afbeeldingen die passen bij het bruidspaar. Een topoplossing.

7. Kies voor inpakken met stof

Een oud kledingstuk, een theedoek. Wikkel het cadeau hierin en maak het vast met een stukje touw. Je kunt eventueel nog een mooi takje groen mee binden. Super feestelijk, super eco friendly.

8. Kies voor een oude atlas

Heb jij oudere kinderen en een zolder? Grote kans dat er ergens nog een oude atlas zwerft. Super origineel als het bruidspaar van reizen houdt. Kies voor een land waar ze geweest zijn. Of voor het land waar de huwelijksreis naartoe gaat. Zeker weten dat je hiermee scoort bij het bruidspaar.

9. Kies voor een glazen pot

Onbewust hebben we een huis vol verpakkingsmateriaal. Een glazen pot is daar een typisch voorbeeld van. Waarom dit niet gebruiken om jouw cadeautje in te verpakken? Mooi papiertje uit een tijdschrift met een touwtje om de deksel heen en klaar ben je. Helemaal origineel.

10. Kies voor de verpakking als cadeau

Geef je een cadeau van stof zoals kleding, keukentextiel, een mooie woondeken. Vouw het mooi op. Touwtje eromheen en klaar.

Geen papier voor nodig.

*********************************************************************************************************************************************************

Dank je wel voor het lezen van mijn blog. Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd. Wil je een reactie achterlaten? Heb je vragen? Wil je meer weten over duurzame trouwstyling?

Stuur me dan een berichtje via het contactformulier hieronder. 

Contactformulier